Karijerni centar

Tvoja karijera, tvoja odluka!

Da li razmišljate o tome koju školu, fakultet, obuku ili kurs da upišete? Da li započinjete svoju karijeru i tragate za najboljim mogućnostima na tržištu rada? Da li vam je potrebna podrška u pisanju radne biografije ili motivacionog pisma? Da li tražite posao ali ne znate koje su vaše snage i kako da poslodavcu predstavite svoje veštine i znanja? Da li imate osećaj da vaša karijera stagnira i tražite najbolju strategiju da to promenite?

Centar Inventiva vam nuditi nekoliko mogućnosti za razvoj vaše karijere!

Kako prema današnjem konceptu karijera traje čitavog života, usmerili smo se na pružanje podrške u svakoj životnoj dobi – i deci i mladima i odraslima.

Kako da odaberete najbolju mogućnost za sebe?

 

  • Ukoliko vam prija da se razvijate okruženi vršnjacima sa kojima delite dileme oko buduće karijere, ciklus radionica karijernog vođenja i savetovanja je baš za vas!

  • Ukoliko vam prija da na sebi radite temeljno i individualno, naš tim je tu da vas u tome podrži kroz individualna karijerna savetovanja i profesionalnu orijentaciju.

  • Ukoliko vam je važno da steknete priznati sertifikat o vašim znanjima, veštinama i stavovima koji su traženi na tržištu rada, individualno karijerno savetovanje kroz rad sa Pasošem kompetencija je prava prilika za to.

Mogućnosti za razvoj karijere

Radionice karijernog vođenja

Kako bismo na najbolji način odgovorili na vaše potrebe da samostalno i odgovorno upravljate svojom karijerom, napravite dobre karijerne izbore i donosete važne karijerne odluke, na našim radionicama kombinujemo petofazni model profesionalne orijentacije i karijernog vođenja, vršnjački pristup i uvek dobru energiju koja se stvara kroz razmenu iskustva sa vršnjacima suočenim sa sličnim dilemama.

Karijerno savetovanje

Prolazeći kroz proces karijernog vođenja individualno, „jedan-na-jedan“, uz podršku profesionalnih karijernih savetnika, razvićete znanja i veštine potrebne za bolje razumevanje toga šta želite od svoje karijere, donošenje odluka vezanih za razvoj karijere, pravljenje karijernog plana i sprovođenje odluka u delo.

Pasoš kompetencija

Želite da definišete svoje ciljeve i prioritete, da sagledate svoje kompetencije i na osnovu toga kreirate lični plan razvoja? Voleli biste da date dodatnu vrednost svim svojim dosadašnjim iskustvima, znanjima i veštinama koje ste kroz život sticali?

Šta je Pasoš kompetencija?

Uz podršku i pomoć sertifikovanog savetnika popunjavate mapu Pasoša koja se sastoji od nekoliko različitih životnih polja. Savetovanje je biografsko i obavlja se kroz seriju razgovora i samovrednovanje, a savetovana osoba ima priliku da samostalno, uz podršku savetnika, definiše i vrednuje svoje veštine, da sagleda svoje poslovne i privatne prioritete i ciljeve i osmisli plan daljeg delovanja. Rezultat procesa je važeći sertifikat o kompetencijama. Ono što je posebno u ovom procesu jeste što vam pasoš, uz sertifikat, donosi osnaženo samopouzdanje i osvešćivanje sopstvenih vrednosti i potencijala.

Više o Mreži aktivista za Pasoš kompetencija u Srbiji https://maps.rs/

Program VIZ&JA

Tražite priliku za sticanje prvog radnog iskustva? Želite da razvijete i unapredite svoje meke veštine? Da bolje razumete svoje potencijale, snage i slabosti? Volite da radite u timu i sarađujete sa svojim vršnjacima? Pridružite se našem timu i postanite član Vizije! VIZ&JA je omladinski program i vršnjačka podrška mladima za unapređenje njihovog položaja na tržištu rada, kao i podrška njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Predviđene aktivnosti se realizuju u tromesečnom ciklusu i korisnicima omogućavaju sticanje neposredno primenjivih znanja i veština, kontakte i nova poznanstva, realno radno iskustvo, uz kontinuirano vršnjačko mentorstvo.

Pridružite nam se!

Želite da koristite neku od naših usluga za razvoj karijere? Ili možda želite da porazgovarate o svojim opcijama sa našim savetnicima?

Ukoliko imate osećaj da ništa od gore navedenog ne odgovara vašoj situaciji, a potrebna vam je podrška, pišite nam!